Zeemeerminnen Fan!


Hoi!!

Vandaag is het dochtertje van Nadine jarig. Zij is op het moment helemaal 'into the Mermaids', oftewel Zeemeerminnen. Vijf jaar wordt ze een heerlijk grietje!
Ik heb helemaal geen setjes met zeemeerminnen, dus ben ik online op zoek gegaan naar een DIGI stamp.


Uitgeprint en deze heerlijk buiten in het zonnetje ingekleurd. Later nog accentjes met de witte gelpen gemaakt en natuurlijk glitters. Het haar en haar mooi staart.


Een cirkel shaker. Alsof het een soort patrijspoortje is.
Het kader met de bladeren heb ik al heel lang en paste hier leuk bij vond ik ;-)
  

Even lekker shaken!

Fijne avond nog verder,

liefs Cornelie

Sunday Shaker!

Hoi!!

Als ik aan het werk ben en al die leuke bestellingen van iedereen door mijn handen krijg, loopt mijn hoofd vaak over van de ideetjes. Ja, ook om weer nieuwe spulletjes te kopen. Die is ook leuk ;-)
Maar ook van spulletjes die ik zelf heb en als ik deze dan aan het inpakken ben, kan ik soms zomaar ineens een leuk ideetje krijgen. Soms kom ik er niet aan toe, maar nu wilde ik dit ideetje combineren met de nieuwe challenge van Cloud9 Crafts:

Stencil!

Het leuke setje 'Car Critters Road Trip Add-on', bracht me op dit idee. Deze passen weer zo leuk op het autootje 'Car Critters'. Ineens zag ik het autootje naast de tent staan!


Als eerste de tent uitgesneden. Van de basis wilde ik een shaker paneel maken. Eerst bepalen waar de tent op de kaart zou komen, zodat het autootje er nog naast, zou passen. Toen ben ik gaan blenden. Eerst het gras gedeelte. Dat was stencil 1, met de grasborder.
Ik heb de kleuren Distress Ink Twisted Citron, Mowed Lawn en Crushed Olive gebruikt.
Daarna de lucht, maar dat wilde ik eens anders als anders doen, dus geen wolken stencil. Eerst alles geblend met ook weer Distress, Tumbled Glass, Uncharted Mariner en Chipped Sapphire.
Daaroverheen de Bokeh techniek gedaan, met het 2e stencil Bubbles Stencil van Lawn Fawn en met witte inkt van Hero Arts de witte cirkels geblend. Dat geeft altijd een beetje een dromerig effect. In dit geval moest het de schemering een beetje weergeven ;-)



Daarna heb ik nog een 3e stencil gebruikt. Snow stencil van MFT.  Met deze heb ik een subtiel glittertje aangebracht, alsof het sterretjes zijn... Met de Gelly Roll nog kleine glitte stipjes erbij gezet.
Toen ik klaar was met alle stencils heb ik het shaker gedeelte gemaakt. De achtergrond heel donkergroen geblend met Rustic Wilderniss en Forest Moss.


De border met de duikers wilde ik er ook graag bij gebruiken. Die vind ik zó leuk!
De auto en visgerei gekleurd met Copics. Ik wilde graag nog wat voor de tent. Na een beetje speuren door mijn stempels, kwam ik het Beach setje tegen van Lawn Fawn. In plaats van op het strand, chillt dit vosje lekker voor de tent in het gras.
Nog een tekstje erbij en het achtergrondpapiertje. Ook van Lawn Fawn.

Al met al een knus kaartje geworden ;-)

Fijne dag allemaal,
liefs Cornelie

 

Liftchallenge #187

Hoi!!

We zijn alweer toe aan een nieuwe Liftchallenge. Deze keer mocht k de kaart uitkiezen en mijn oog viel op een kaart van Melody. Een kaart waarin twee verschillende stencils zijn gebruikt, een leuke techniek, die ik zelf nog nooit zo had gebruikt!

Dit is mijn uitwerking geworden:


De bedoeling is:

Creëer een kaart waarin twee stencils worden gebruikt d.m.v. een masking techniek. Dit kan met masking stencils, zoals bij deze vb. kaart, maar je kunt dit ook zelf maken door masking sheets te gebruiken, of met dies vormen uit papier te snijden en deze als mask te gebruiken.
De vorm van het masking gedeelte mag je zelf bepalen, net als de rest van de uitvoering van je kaart.


Inspiratiekaart is van Melody.

Ik ben met Masking Sheets aan de slag gegaan om de verdeling tussen de twee stencils te maken.
Als eerste de vorm van een aardbei op een Masking Sheet getekend en deze uitgeknipt.
Dit op een stuk wit cardstock geplakt, iets groter als het formaat wat ik uiteindelijk wilde gebruiken.
De uitgeknipte aardbei op mijn cardstock geplakt en het overige gedeelte licht geblend met Distress Ink 'Tea Dye'. Daaroverheen een stencil van MFT gelegd en nogmaals met dezelfde kleur geblend en hier en daar nog met wat andere kleuren bruine inkt, voor een beetje diepte.



Toen de mask van de aardbei weggehaald en het overgebleven gedeelte opgeplakt. Een heel klein beetje verschoven, zodat de inkt van de aardbei goed zou overlopen in het bruine gedeelte, zodat er geen witte lijnen ontstaan. Voor de aardbei ook weer Distress Ink gebruikt. De kleuren 'Spun Sugar', Picked Rasberry' en 'Lumberjack Plaid'. Daaroverheen heb ik een stencil van Waffle Flower gebruikt om de pitten te maken. Dit heb ik gewoon met Memento inkt gedaan. De basis was klaar ;-)


De aardbeitjes van Lawn Fawn passen hier leuk bij. De basis kleur eerst op een stukje wit cardstock geblend (de lichtste kleur) en toen de aardbeitjes, blaadjes en bloemetjes uitgesneden. Daarna met kleine blending kwastjes de accentjes met donkerdere kleuren aangebracht.
De aardbeitjes daarna nog van een klein laagje Glossy Accents voorzien en daaroverheen glitter gestrooid. Ook hier weer zwarte pitjes erin teruggelegd.
Sweet is een die-namic van MFT en heb ik uit glitterfoam gesneden. Het zwart nogmaals terug laten komen door de tekstjes van MFT te stempelen. 
De basiskaart beplakte ik met een velletje van MFT. Deze paste goed bij het geheel vond ik! Het papierblokje kreeg ik van Marjan, lief! Altijd blij met papiertjes van MFT!


Aan de binnenkant het blenden van het vlechtwerk, mand, weer terug laten komen. Plus een strookje van hetzelfde papier en natuurlijk nog een aardbeitje. Het tekstje komt van een oud setje van Clearly Besotted. Binnenkant ook weer af ;-)

Cloud9 Crafts is deze keer de sponsor! 

Nog meer voorbeelden voor deze challenge vind je natuurlijk op ons Liftblog!

Je kunt je kaart linken tot en met vrijdag 26 april 18.00 uur.

Heel veel plezier weer met deze nieuwe Lift opdracht!

Liefs Cornelie

Sunday Shaker!


Hoi!!

Nee, niet eens een Paaskaartje. Nu ik dit bericht maak, denk ik, O, ja, dat had ik ook wel kunnen doen...maar ik had deze toffe set van MFT met de Candy Jars. Al een oudje, maar toendertijd greep ik mis en nu kwam deze in de Vault bij MFT en ik vond deze set nog steeds súper tof, dus heel blij mee!
Daar wilde ik natuurlijk gelijk een kaartje mee maken. Net als de BluePrint 29, ook in de Vault, wat een mazzel!


Als eerste het frame uit Woodgrain cardstock gesneden. Nogmaals uit wit cardstock en de vlakken geblend en gesplatterd. De snoeppot uit Vellum gesneden. Randjes met Glossy Accents en glitter en bovenop de deksel een dewdrop, alsof er een grote glazen knop op zit.


In het vlak allemaal hartjes snoepjes geplakt. Ook een aantal met 3d tape, omdat ik van 1 frame een shakerpaneel wilde maken en de snoeppot uiteindelijk hoger kwam te liggen. Zo geeft het wat diepte en is het net of de snoepjes in de pot liggen.


Voordat ik het shakerpaneel dichtmaakte, eerst nog de tekst gestempeld.
In het onderste roze vlak wat shakermateriaal en glitters.


De basiskaart beplakt met dessin papier. Als laatste nog een aantal snoepjes uit glanskarton gesneden.
Het labeltje hoort ook bij de set en heb ik uit zwart cardstock gesneden en met wit geëmbosst. Op de snoeppot vond ik zonde, want dan zie je de snoepjes helemaal niet meer.

Nog een ander ideetje ook met deze set, maar ik wil eerst nog andere dingen maken. Soms zit mijn hoofd zo vol ideeën...

Geniet van je weekend en gezellige Paas, wat je ook gaat doen.
Wij krijgen vanmorgen mijn ouders. De rest van de dagen voor onszelf.
Voor ons geen straf ;-)

Liefs Cornelie

Sunday Shaker!


Hoi!!

De Sunday Shaker is alweer even geleden, maar het hoeft ook niet elke week of iedere maand. Nu wild eik graag een kaartje maken met de set 'It's Poppin' van Mama Elephant. Een supercute setje en ik als katten liefhebber, werd hier erg blij van ;-)


De backdrop is ook van Mama Elephant. De snijmallen van ME vind ik sowieso altijd onwijs tof!
Deze heb ik als eerste uitgesneden uit wit cardstock, dit werd de basis van mijn kaart.
Aan de binnenkant van de cirkel heb ik een randje gemaakt met de 'Plain Circle Frame', waarmee je dunne cirkels kunt uitsnijden en o.a. zo'n randje makkelijk kunt creëren.


Alle afbeeldingen gestempeld en ingekleurd met Copics, accentjes met de witte gelpen.
Een iets grotere cirkel uitgesneden en deze geblend en daarna nog met een wolken stencil eroverheen. Met zilver verf gesplatterd en de tekst gestempeld.
Het shakerpaneel gemaakt en bijpassend shaker materiaal erbij gezocht.


Toen het shakergedeelte in elkaar zat heb ik alle kleine sterretjes en stipjes uit zilver cardstock gesneden en teruggelegd in het frame. Een werkje, maar het resultaat is altijd erg leuk.


De poezeloetjes met 3D tape iets hoger opgeplakt. Ook aan de binnenkant nog een afbeelding en deze heb ik gekleurd met mijn potloden. Altijd leuk, kleuren op gekleurd papier.


Lekker mee bezig geweest!
Nu gaan we lekker filmpje kijken. Het lijkt wel herfst buiten niet?! Wat een wind ook, niets aan.

Fijne zondag verder,
Liefs Cornelie

Sweet Treats!

Hoi!!

Een bont gezelschap ;-)

Deze maand is de challenge bij Cloud9 Crafts 

'Sweet Treats'

Súperleuk en je kan echt alle kanten op!
Omdat Pasen niet lang meer duurt, heb ik ervoor gekozen om hier leuke presentjes mee te maken.
Daarvoor heb ik voor twee cadeautjes de Favor Bag van Mama Elephant gebruikt. Hij heet Favor Bag, maar het is ook echt een favorietje van mij. Een mooi maatje, makkelijk in elkaar te zetten en heel leuk om kleine cadeautjes mee te maken. In dit geval, Paaseitjes, mjammie!


Het linker tasje heb ik eenvoudig gehouden en net als op het middelste tasje, wel hetzelfde haasje gebruikt, maar dan maar een deel ervan en net weer even een ander snoetje.
Bij de linker is het snoetje gestanst, deze zit bij de set, en de middelste heb ik een snoetje van een set van MFT gebruikt en de snorhaartjes getekend.


Hier heb ik uit het tasje een venster gesneden zodat je de paaseitjes mooi ziet zitten. Bij ieder oor een strikje, zo schattig! De wimpertjes maken het dan weer extra cute. Deze heb ik zelf getekend met zwarte fineliner. Beetje blenden hier en daar, een mooie strik bovenop om het tasje te sluiten en klaar!

De Treat Bag ernaast is een blokbodemzakje. Deze verkoopt Cloud9 ook en deze komen altijd van pas! Ik had ze altijd al in huis van mijn vorige werk en je maakt echt in een handomdraai een weggevertje!
Ik heb er nog een Key Tag aangehangen, gewoon om de boel en beetje op te leuken. Wederom een mooie strik om het af te maken.


Deze is een stuk drukker, maar wel leuk om het verschil te zien. De basis van het tasje is deze keer geen Kraft, maar Dessin papier. Heerlijke vrolijke voorjaarskleurtjes. Het konijntje heeft een petje op tegen de vroege voorjaarszonnestralen. Lekker stoer toch?!

In zijn armen houdt hij mooie geschilderde eieren vast.
 In het gras nog een kuikentje en dat hoedje dan ;-) Om het voorjaar nog meer te benadrukken, nog een mooie narcis. Deze bloem is zo mooi! Met een beetje blenden is het net echt!
In het tasje een stukje vloeipapier. Dat vind ik altijd zo leuk staan. Eitjes erin en je hebt een lief cadeautje.

Als je mee wilt doen, tag dan je project op Instagram of Facebook met
#c9craftschallenge, dan maak je een kans op een shoptegoed van € 20,00!

Liefs Cornelie


Gebruikte materialen klik!


Writing 'Happy Birthday'!

Hoi!!

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de leuke verjaardagswensen!
Naast de reacties op mijn blog en Instagram, heb ik ook heel veel mooie kaarten gekregen. Deze wil ik nog even op de foto zetten, dus dat komt een volgende keer nog.

Voor mijn verjaardag kreeg ik hele mooie craft spulletjes van The Greetery. Een prachtig merk met hele mooie spulletjes, alleen een beetje lastig aan te komen, dus ik was heel blij met deze cadeautjes!
Gelijk een kaartje gemaakt voor mijn buurvrouw, die binnenkort karig is.


Al vrij snel moest ik denken aan de stempelset van Mama Elephant, met de mooie scripty tekst! Leuk, alsof de vulpen dit heeft gschreven ;-)
De tekst gestempeld met Embossink Ink en met goud geëmbosst. Supertof dat er ook een snijmal bij hoort!
De achtergrond heb ik geblend met Distress Oxide, in kleurtjes waarvan ik weet dat ze daar van houdt.
Ik heb de kleuren Scattered Straw, Worn Lipstick en Lumberjack Plaid gebruikt. Mooie warme tintjes waarbij ik goud altijd erg mooi vind.
Ook met gouden verf gesplattert. Deze gouden verf is mooi dekkend en geeft daardoor met splatteren een mooi effect.
Dit geheel met een Oval Die van mama Elephant gesneden en met een grotere maat uit Vellum.


De vulpen is een snijmal en zo mooi gedetailleerd. Ik heb deze uit dessinpapier gesneden en uit rose gold glans karton gesneden. Een oude postzegel stempel van, ik geloof, Hero Arts, met 2 kleuren inkt bewerkt en deze samen met een gedeelte van een wax zegel opgeplakt.


Nog twee gouden verfspatters erbij geplakt en nog een paar kleine sequins. Op een basiskaart met gelinieerd papier van MFT geplakt.
Het is weer eens iets anders. Ik hou van die verschillende stijlen en af en toe eens iets anders doen!

Gisteren een heerlijke dag gehad. Een dagje met Marjan op stap geweest. Lekker bijkletsen, samen lunchen, shoppen bij Doe a Ding, gewoon een heerlijke dag!
's Avonds nog een hapje eten met Tim & Nynke. Nog voor mijn verjaardag en omdat Tim zijn diploma heeft gehaald. Topper! Dus ook nog een gezellige avond erachteraan!
Vandaag een dagje thuis en lekker rommelen in mijn hoekje, met van alles en nog wat!

Hier is het best wel lekker weer. Ik heb net nog lekker een paar zonnestralen opgesnoven ;-) Genieten!

Fijne dag nog verder!

Liefs Cornelie

Back to Top