Vakantie!

Hoi!!

De afgelopen 3 weken hebben wij heerlijk vakantie gehad! Morgen is het weer over met het goede leven en ga ik weer aan de slag. Even schakelen hoor, dat wel, maar als ik er ben, is het goed!

We hebben het heerlijk gehad en hebben heel veel soorten weer gehad, maar over het algemeen, heerlijk vakantieweer, waarbij we lekker buiten konden leven, de hele dag de deur open, blote voetjes, lekker fietsen, buiten eten, ik word daar zo gelukkig van!

We hebben van alles gedaan, maar ook niets, beetje luieren, slapen, vooral in het begin.

We zijn ook 10 dagen naar Drenthe geweest en als het kan, neem ik altijd iets creatiefs mee. In dit geval wilde ik graag tekenen en ook kleuren. Tekenen vind ik ontzettend leuk om te doen, deed ik vroeger ook wel, maar nu ontbreekt het me vaak aan tijd. Maar dat was nu geen excuus! ;-)


Ik heb de kleurboeken van Rita Behrman en daar stond een soortgelijke gellyfish in, ik zeg altijd jellyfish, want kwal, vind ik maar niets. Deze dieren vind ik namelijk altijd zo sierlijk en de kleuren vaak prachtig, dus deze wilde ik graag tekenen. Nagetekend met wat eigen inbreng. Ik ben geen natuurtalent, maar ik heb er enorm veel plezier in en het is zo ontspannen om te doen! 
Opgezet met potlood en daarna met een zwarte fineliner overgetrokken.


Toen mijn kwasten en waterverf erbij gepakt en lekker gaan kleuren.
Waterverf geeft altijd zo'n mooi effect, vind ik!

Ook nog lekker zitten kleuren. Niet nadenken en lekker kleuren met mijn potloden. Deze tekening heb ik op Etsy gekocht van 'Agotapopillustration'. Zij tekent zo goed en leuk! 


Nou ja, zo dus, nog zo'n hobby van me, haha, ik heb er te weinig ;-)
Nee hoor, heerlijk, ik geniet er enorm van!

Maar goed, tjop tjop, morgen weer aan het werk! Over met de pret.

Tot later!

Liefs Cornelie

Sunshine Fiësta!


Hoi!!

Ondanks het wisselvallige weer, ben ik echt wel in een zomerse stemming, maar dat komt, denk ik ook omdat we vakantie hebben. Ieder moment dat de zon er is kunnen we er van genieten en buiten eten, heerlijk en dat zijn meer momenten dan je denkt. Gelukkig kunnen wij ons ook met iets minder weer goed vermaken. Ik hou wel van die afwisseling en de redelijke temperaturen ;-)
Deze kaart maakte ik in onze 1e week vakantie en ik ging aan de slag voor de challenge van Cloud9 Crafts van juli.

'Sunshine Fiësta'

Het werd een slimline kaart. De basis is een toffe snijmal van Mama Elephant. Een beetje het idee of je van achter een raam naar buiten kijkt ;-)


Als eerste met het zwembad begonnen. Dit is een mal van MFT en snijdt de vorm uit met een geëmbosst randje. Dat rand je wilde ik graag echt als zwembadrand, dus deze heb ik nogmaals uit dessinpapier gesneden en aan de binnenrand uitgeknipt. Zo kon ik deze op het zwembad plakken en ligt het net iets hoger, dat vond ik wel leuk. Het water heb ik met een border stencil van MFT gemaakt. Met verschillende tinten blauw en daarna lekker splatteren. 
Deze mal van het zwembad is er niet meer, maar goede alternatieven zijn:
De set van Sunny Studio, of deze sets van Lawn Fawn.


De set 'Pool Party' van Lawn Fawn is te leuk en helemaal geschikt voor dit thema. Zo tof die dobberende beestjes op hun luchtbedjes ;-)
Duikbrilletje, slippertjes en de leuke strandbal om het extra zomers te maken.


Naast het zwembad een groot grasveld. Alles geblend en daarna met een stencil het gras gemaakt. Met de fineliner nog wat grasjes getekend. In het gras zijn de muisjes lekker aan het vliegeren. Ook al zo zomers vind ik dat!
De schattige zonnetjes zijn van Lawn Fawn en horen bij een grote zon.
Tekstje en hier en daar een blingetje opgeplakt.


Aan de binnenkant nog een keer zo'n zonnetje en met weer een ander stencil de stralen gemaakt.
De tekst heb ik uit dessinpapier gesneden met de letters uit een set van Masterpiece.
Een passende envelop gemaakt met het toffe papier van Lawn Fawn.

Een kaartje om iemand een opkikkertje te sturen ;-)

Liefs Cornelie


Gebruikte materialen in links verwerkt 
in bovenstaande tekst.

Sunday Shaker!

Hoi!!

De spulletjes van Doodlebug blijf ik onweerstaanbaar vinden. Niet alle lijnen, maar de meeste wel. De kleurtjes, de cuteness en alles zo tof op elkaar afgestemd. Súper! Deze serie 'Happy Healing'...te leuk weer! Voor beterschapskaartjes maar ook voor mensen die in de zorg werken!
Nu maak ik altijd een keuze uit á l die nieuwe spulletjes en combineer met de dingen die ik zelf heb. Ik koop het liefst de 12x12 vellen, omdat de printjes dan niet zo pietepeuterig zijn. 


Op deze Slimline Card heb ik twee verschillende printjes gebruikt voor de achtergrond.
Het flesje is van The Stamp Market en leek mij uiterst geschikt voor een pillen flesje ;-)
De kurken stop heb ik zelf geknipt, want dat vond ik er wel bij passen.
Het Frosted Shaker Frame is materiaal van Tim Holz en heb ik al heel lang. Op de verpakking staat dat je het uit kunt snijden....nou, dat is niet helemaal waar ;-)
Met een beetje hulp van de schaar, had ik dan toch mijn shaker frame.
Het touwtje en de tag aan het flesje horen bij de set van TSM. Maar hebben jullie de pilletjes al gezien die erin zitten. Nou, daar was ik dus gelijk weer helemaal verliefd op. Zó leuk!!
Het kruisje, tekst en pleistertjes zijn weer stickertjes van Doodlebug.

Daar word je toch blij van als je moet herstellen?!

Geniet van jullie zondag,

liefs Cornelie

Masterpiece Lay Out

Hoi!!

Vandaag weer een keer een Lay Out. Wat ik een poosje terug ook al zei, superleuk om te doen, maar ik begin altijd een kaartje te maken! Ook vergeet ik vaak foto's te nemen...
Maar nu heeft Cloud9 Crafts de planner spulletjes van Masterpiece Design in het assortiment en mag ik er voorbeeldjes mee maken. Goede stimulans ;-)


Dit werd mijn eerste Lay Out voor het 6x8 album. Op de kaft staat:
'365 Days of Memories'. 
Het lijkt mij een leuk idee om van het hele jaar, allerlei leuke momentjes te verzamelen. Dit was er eentje, samen met mijn zussen. Een dagje naar een Festival!


De dies van Masterpiece voor de planners hebben ook een mal om de pagina's mee uit te snijden. Handig! De strook waar de gaatjes inzitten heb ik verstevigd met een stuk MP cardstock en de gaatjes ook. Staat leuk en het blijft ook wat langer netjes.

De mond heb ik uit een foto geknipt en nog twee kleine fotootjes uitgeprint.
De tekst heb ik met de alfabetdies gemaakt, ook van Masterpiece. Dit zijn sets met de pagina, maar met nog een heleboel leuke extra's om je pagina's op te leuken. Zoals de tabs, de negatieven  (hier in tweeën geknipt), hartjes en nog veel meer!
Op de achtergrond stipjes geblend met een stencil, net als de discodip!


Het prikkertje met de olijven heb ik gemaakt van twee sets. De prikker is van Lawn Fawn en de olijfjes van MFT.  Het ieniemienie mondje vond ik tussen mijn shaker materiaal. Te grappig vind ik dat dan ;-)
'Unforgettable' is een stempel van MP, een set waar ook weer van alles bruikbaar op zit.
Gemixt met spulletjes wat ik nog heb liggen en de spulletjes van Masterpiece!

Lekker strak, maar dat is wel de stijl die ik het mooiste vind en denk ik het beste bij mij past.
Als je maar lol hebt, toch?!

Alvast een heerlijk weekend!

Liefs Cornelie


Gebruikte materialen klik!

Sunday Shaker!

Hoi!

Ik moest twee mannenkaarten maken. Een voor een jongeman, die ook nog eens op dat moment op zichzelf gaat wonen en voor een oudje, mijn vader ;-) 
Op allebei de set van Pink Fresh met de rozetten gebruikt. Zo leuk! Stencils in combinatie met snijmallen. I like!


Deze kaart is voor mijn vader. Voor de achtergrond gebruikte ik weer het mooie papier van Taylored Expression met Inky background. Deze zijn nu niet meer in de shop, maar het merk Craft Consortium heeft ook zulke mooie papiertjes! Dat werd mijn basis. De grote die-namic van MFT erop en daar een shaker paneel van gemaakt.


Op beide kaarten de rozet gebruikt. Ik heb ze ook achter elkaar gemaakt en ze rolde zo ui mijn handen. Heerlijk is dat! Na mijn werk nog even mijn hoek in kruipen. Dat doe ik eigenlijk iedere dag, maar bijna nooit maak ik ook iets. Vaak een beetje rommelen, kleuren, stempelen...maar nu gewoon 2 kaarten, wow!


Het shakerpaneel heb ik in 3 delen verdeeld. Achter iedere regel een andere kleur, aangepast aan het achtergrondpapier. Lekker van alles door elkaar gemixt. Wit, groen en een blauw gedeelte.


Achter de rozet nog een zilver glitter draadje en een mooie strass steen.


Van deze kaart heb ik een Folded Card gemaakt. Aan de voorkant zijn verjaardag. 'Hooray' is een hele toffe stans van The Stamp Market. Bestaat uit twee delen. Een shadow tekst en een line tekst. De line tekst heb ik uit glitterfoam gesneden. Wat hou ik toch van dat spul ;-)


De flap van de kaart met een border die-namic gesneden. Een alweer oude set van MFT, maar blijft leuk! Vooral voor dit soort kaarten.
Strookje papier, ook een rozet en weer een ander stickertje voor in het hart van de rozet. ook heel oud, maar nog steeds leuk.


Aan de binnenkant gaat de tekst verder met het '&-teken' en het gedeelte voor zijn nieuwe stek, met ook weer glitterfoam.  Met de stencils de rozet nog een keer terug laten komen.
De kaart sluit met een klittenband stickertje.

Gewoon lekker bezig geweest en zo relaxt! Ik word daar iedere keer weer blij van!

Fijne zondag allemaal!

Liefs Cornelie

 

Folded Book!

Hoi!!

In april alweer, volgde ik een workshop van Nadine in het 't Scrap Ateljeetje.
Ik ben gek op boekjes en Nadine is daar een kei in!
Dus lekker aangeschoven en het volgende boekje gemaakt, wat ik uiteindelijk, afgelopen weekend helemaal af heb kunnen maken.


Ik heb allemaal leuke foto's van Nadine en mij in de afgelopen 12 jaar gezocht en deze uitgeprint en in het boekje verwerkt.


Met zelfs een shaker gedeelte op de rug van het boekje. Helemaal in mijn straatje natuurlijk ;-)
Ik heb een filmpje geplaatst waarin je het boekje kunt bekijken.En nog een heleboel foto's, je bent gewaarschuwd ;-)Zoals je in het filmpje kunt zien is het een folded boekje. Als je deze openslaat, heb je gelijk een pocket page met vakjes. Daarin ook een shakergedeelte en gezellige opvulling en wat kleine fotootjes.


Over vakjes, tags, pockets. Super leuk!


Bepaalde teksten heb ik met mijn Cricut gesneden.


De papaerclip met het cameraatje heb ik gemaakt met een epoxy stickertje van Doodlebug en deze op een kleine paperclip geplakt,


Deze foto's zijn van de Scrap & Breakfast die bij het Scrap Ateljeetje hoort. Daar zijn Nadine en ik inmiddels 2x geweest en in augustus gaan we weer. Echt een geweldige plek!


Dit is nog uit de tijd van Oma Dee.


Allemaal leuke tabjes en pagina's die je kunt opliften.


Mooie pocket van Vellum.


De kleine diecuts zijn van Masterpiece, net als het papier van het boekje. De verdeling van het papier kon je naar eigen inzicht doen. Echt tof papier dit!


Hier zaten we ook bij een workshop, maar deze werd gegeven door Johanne en toen gingen we Lay Outs maken. Deze heb ik al eerder laten zien.


Een pagina met allemaal verschillende tags. Door het papier alleen aan de randen te plakken en de lijnen alvast te snijden, kun je later de tags erin schuiven.


De achterkant heb ik nog een cirkel gemaakt met nog een klein fotootje van ons samen.


Ontzettend leuk om te doen en ik ben enorm geïnspireerd. Ik heb inmiddels zelf een boekje gemaakt, maar verder nog geen invulling, dat komt nog. Deze dus later.
Ik ben blij dat ik het boekje uiteindelijk af heb gemaakt, het al die maanden op mijn bureau en nu had ik lekker de tijd!

Fijne week en geniet van die heerlijke warme zon en al dat licht!

Liefs Cornelie

Sunday Shaker with...


Hoi!!

Deze maand loopt er bij Cloud9 Crafts een leuke challenge;

'Interactive'

Nou was de keuze natuurlijk voor de hand liggend om een shakerkaart te maken, maar ik wilde toch iets anders...
Het werd een shakerkaart met...lichtjes!
In combinatie met de vuurvliegjes erg leuk. 


Voor kerst had ik de HALO lichtjes van Pear Blossom gekregen en deze wilde ik nu gebruiken. Deze lichtjes zijn echt súper eenvoudig te gebruiken en zo leuk!
De vuurvliegjes had ik al een hele tijd in mijn bezit, en nu was er een leuke add- on bij de jar gekomen en zo was de combinatie snel gemaakt.


De swirl hoor eigenlijk in de jar, maar ik heb deze erboven geplaatst alsof de vuurvliegjes uit de jar vliegen en deze swirl achterlaten. De jar werd het shakergedeelte en wilde ik dus niet te druk hebben met de swirl er nog bij.
De rand met bladeren is eigenlijk een herfst snijmal, maar met deze kleurtjes wordt het gewoon heel zomers! Wat bloemetjes erbij en je ziet niets meer van de herfst terug. In de jar heb ik ook nog langs de rand wat blaadjes geplaatst en het HALO gedeelte is wit, waar de lichtjes inzitten en deze heb ik in de kleur van de blaadjes gekleurd met een Copic. Zo valt het minder op.
De achtergrond heb ik met lekkere kleurtjes geblend en hier en daar lichtcirkels met geel gemaakt.


De lichtjes in de jar geven precies het leuke effect wat ik wilde. Grappig toch?!
Onder 1 van de vuurvliegjes zit het knopje en op het hoofdje heb ik 'Push' geschreven.
Hieronder natuurlijk weer een actie filmpje ;-)


Gezellige zondag! Onze vakantie is begonnen Woohoo!!!

Gebruikte materialen klik!


Liefs Cornelie

Back to Top