Liftchallenge #187

Hoi!!

We zijn alweer toe aan een nieuwe Liftchallenge. Deze keer mocht k de kaart uitkiezen en mijn oog viel op een kaart van Melody. Een kaart waarin twee verschillende stencils zijn gebruikt, een leuke techniek, die ik zelf nog nooit zo had gebruikt!

Dit is mijn uitwerking geworden:


De bedoeling is:

Creëer een kaart waarin twee stencils worden gebruikt d.m.v. een masking techniek. Dit kan met masking stencils, zoals bij deze vb. kaart, maar je kunt dit ook zelf maken door masking sheets te gebruiken, of met dies vormen uit papier te snijden en deze als mask te gebruiken.
De vorm van het masking gedeelte mag je zelf bepalen, net als de rest van de uitvoering van je kaart.


Inspiratiekaart is van Melody.

Ik ben met Masking Sheets aan de slag gegaan om de verdeling tussen de twee stencils te maken.
Als eerste de vorm van een aardbei op een Masking Sheet getekend en deze uitgeknipt.
Dit op een stuk wit cardstock geplakt, iets groter als het formaat wat ik uiteindelijk wilde gebruiken.
De uitgeknipte aardbei op mijn cardstock geplakt en het overige gedeelte licht geblend met Distress Ink 'Tea Dye'. Daaroverheen een stencil van MFT gelegd en nogmaals met dezelfde kleur geblend en hier en daar nog met wat andere kleuren bruine inkt, voor een beetje diepte.



Toen de mask van de aardbei weggehaald en het overgebleven gedeelte opgeplakt. Een heel klein beetje verschoven, zodat de inkt van de aardbei goed zou overlopen in het bruine gedeelte, zodat er geen witte lijnen ontstaan. Voor de aardbei ook weer Distress Ink gebruikt. De kleuren 'Spun Sugar', Picked Rasberry' en 'Lumberjack Plaid'. Daaroverheen heb ik een stencil van Waffle Flower gebruikt om de pitten te maken. Dit heb ik gewoon met Memento inkt gedaan. De basis was klaar ;-)


De aardbeitjes van Lawn Fawn passen hier leuk bij. De basis kleur eerst op een stukje wit cardstock geblend (de lichtste kleur) en toen de aardbeitjes, blaadjes en bloemetjes uitgesneden. Daarna met kleine blending kwastjes de accentjes met donkerdere kleuren aangebracht.
De aardbeitjes daarna nog van een klein laagje Glossy Accents voorzien en daaroverheen glitter gestrooid. Ook hier weer zwarte pitjes erin teruggelegd.
Sweet is een die-namic van MFT en heb ik uit glitterfoam gesneden. Het zwart nogmaals terug laten komen door de tekstjes van MFT te stempelen. 
De basiskaart beplakte ik met een velletje van MFT. Deze paste goed bij het geheel vond ik! Het papierblokje kreeg ik van Marjan, lief! Altijd blij met papiertjes van MFT!


Aan de binnenkant het blenden van het vlechtwerk, mand, weer terug laten komen. Plus een strookje van hetzelfde papier en natuurlijk nog een aardbeitje. Het tekstje komt van een oud setje van Clearly Besotted. Binnenkant ook weer af ;-)

Cloud9 Crafts is deze keer de sponsor! 

Nog meer voorbeelden voor deze challenge vind je natuurlijk op ons Liftblog!

Je kunt je kaart linken tot en met vrijdag 26 april 18.00 uur.

Heel veel plezier weer met deze nieuwe Lift opdracht!

Liefs Cornelie

7 opmerkingen

alma.heijenk@gmail.com zei

een prachtig voorbeeldkaartje!!
leuke challenge heb je bedacht.
groetjes Alma

Irene zei

Lijkt eenvoudig maar is toch nog best een heel gedoe zo te lezen maar leuk is ie!
XxIrene

Marjan zei

Heel erg gaaf vind ik die aardbeivorm voorde mask en dan de aardbeitjes erin terug laten komen, mooie kleurtjes ook! En al die kleine details erbij zoals de glittertjes maken het weer een prachtige kaart!

Angélique zei

Een heel vrolijke zomerse kaart. Leuk detail, de suiker op de aardbeitjes.
Je hebt een leuke uitdaging bedacht.

GerJanne zei

Het is een heel leuke uitdaging! Daar gaan we (Nelleke en ik) eens even goed voor zitten, tijdens onze kletseldate! Jouw voorbeeld is weer heel mooi! Krijg zin in aardbeien!

Rhodé zei

Ik had al gezien dat je een strakke overgang had tussen de aardbei en het mandjespatroon. Nu begrijp ik hoe je dat gedaan hebt. Een toffe techniek en heel leuk met die aardbeitjes.

bolletjelucky.blogspot.com zei

Oh jullie voorbeeldkaarten gaan er steeds professioneler uitzien. Ik zit te watertanden bij al het moois en bij die lekker uitziende aardbeien. Een topkaart Cornelie en ,voor mij, een hele grote uitdaging. Ik hoop tijd te vinden om mee te doen.
Lieve groetjes Miranda

Back to Top