Stencils, blenden en kleuren!

Hoi!!

Op mijn bureau liggen vaak heel veel ingekleurde afbeeldinkjes. Lekker kleuren na mijn werk, of als het buiten mooi weer is...om daar later dan wat mee te maken. Soms ligt het er maanden!
Zo ook dit vogeltje...


Zo vind het erg leuk om met stencils en inkt achtergronden te maken. Dit lukt trouwens erg goed met de make-up borsteltjes van de Action. Deze lijken precies op de borsteltjes die je de laatste tijd zoveel ziet. Ik kreeg deze tip van Saskia. Voor het blenden van stencils vind ik dit echt goed werken!
Deze borsteltjes zijn super zacht en zo kun je mooi over het stencil heen vegen zonder dat de randjes omhoog gaan. Dit gebeurt met blendingtools nog wel eens en dat is dan zo zonde.


Het kleuren met potloden is echt wel mijn ding merk ik. Daar heb ik echt plezier in. Hier heb ik gekleurd op Kraft wat ook weer een mooi effect geeft.


Bij deze achtergrond heb ik eerste een cirkel gesneden en dat als mal gebruikt. Eerst het geheel met licht roze geblend. Daaroverheen een stencil van My Favorite Things met Sprinkles en dat weer met Aqua en daarna weer met een transparante pasta voor een een glans en 3d effect.


Om de cirkel heen heb ik daarna de gaatjes gestanst. Dit is een halve cirkel en deze dus 2x gestanst. Ik vond het wel grappig zo. Helemaal door het hard roze papier erachter.
Als laatste de tekst. Deze heb ik uit foam gesneden, dat vond ik er wel leuk bijpassen.

Ik ben met nog een paar kaartjes bezig, maar we gaan eerst weer aan het werk ;-)

Lekker mee bezig geweest!

Fijne dag allemaal,

groetjes Cornelie11 opmerkingen

Scraptastisch zei

Heb ook nog even naar je super leuke molletjes gekeken...echt nice!!! En ook deze kaartjes zijn weer met veel zorg gemaakt en ja soms blijft iets lang liggen en dan ineens moet het af hè! Moet ik toch eens meer aan denken teksten uit foam te stansen, want staat prachtig!
xx Gerie

Martha zei

Hoi hoi Cornelie
ja dat kleuren is heerlijk ontspannend zeker als je van je werk komt!
Je hebt 2 hele leuke lieve kaarten gemaakt, de achtergrondjes vind ik ook erg mooi, ja die borsteltjes van de Action gebruik ik ook altijd, gaat super!
Liefs Martha

GerJanne zei

Ik heb inderdaad al vaker over die Action borstels gelezen. Moet ik toch eens kijken, want wat je schrijft klopt helemaal. Vooral als je een stencil hebt met heel fijne randen.
Je kaartjes zijn heel fris en leuk! De ogen van het vogeltje dat bij mij ook ingekleurd ligt, zijn mooi bewerkt. Heerlijk inderdaad dat kleuren.

!neke zei

Lekker bezig geweest , met een super resultaat !
Groeten Ineke

Rhodé zei

Schattige kaartjes! Zo zie je dat je met 1 klein stempeltje een toffe kaart kunt maken.
Je schreef dat ik je inspireerde. Grappig, want de inspiratie van de kaart kwam van een kaart van jou. Een flamingo in een zwemband, volgens mij. Zo kwam ik op het idee om het water onder het ronde kader door te laten lopen. Leuk dat we elkaar zo kunnen inspireren!

Cornelie zei

Nou dat is zeker leuk! Misschien dat het me daarom ook zo aansprak. Tof ;-)

Jantine zei

Wat een superschattige kaartjes met mooie achtergronden, Cornelie!
Leuk!
Groetjes
Jantine

Colien zei

Heel leuke kaartjes, beiden zijn mooi!
En wat een goeie tip om er make-up borsteltjes voor te gebruiken. Wie weet komt ik binnenkort weer in een andere winkel dan de supermarkt...
grtz Colien

Alina zei

super leuk, Cornelie, het kaartje met het vogeltje is mijn favoriet!

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat een mooie kaarten Cornelie. Ze zien er zo mooi strak en tot in de puntjes verzorgd uit. Lief die kleine stempeltjes in de hoofdrol.
Lieve groetjes Miranda

Danielle zei

Twee super leuke kaartjes! Fijn als je zo wat afdrukjes klaar hebt liggen. Het komt er bij mij nooit zo van. En dan is een kaartje maken soms best tijdrovend ;-) Nou ja, het nadenken wàt dan duurt bij mij meestal het langst 😊

Back to Top