Na regen komt zonneschijn!Hoi!

Was ik weer op zondag! Deze keer met een uitprobeersel!

Bij de laatste release van My Favorite Things, zag ik een toffe stans, 'Falling from the Clouds',
Maar dat dingetje moest maar liefst €35,95 opbrengen!
Dat vond ik echt te gek!
Maar ik had al diverse kaarten voorbij zien komen op die manier, nog voor deze stans werd gemaakt en ik had zoiets van...dat kan ik zelf ook wel...
Ik ben dus aan het proberen geslagen en zie hier, de stans heb ik helemaal niet nodig ;-)


Als eerste heb ik 2 stroken gesneden. Daar om de halve centimeter in het midden afgetekend.
Daarna alle streepjes ingeknipt tot de middenlijn.


Met dubbelzijdig tape langs het kader plakken. Het begin en uiteinde van de draad vastmakenmaken met plakband. Uitrekenen hoeveel draad je nodig hebt. Dan rijgen. Ik heb niet op iedere draad evenveel kralen geregen.
Na 1 draad te hebben geregen, trek je de draad om 1 palletje strak en rijg je de volgende. Net zolang tot je klaar bent.
Daarna plak je het frame nogmaals met dubbelzijdig tape op je kaart.


Het is even een klusje, maar het resultaat is zo grappig!
Zie maar eens op het volgende filmpje!


Dit soort stansen gebruik ik niet zo vaak, hooguit een paar keer. Dat is ook de reden dat ik dit zelf wide maken. Altijd weer leuk als het dan ook lukt!


Voor de achtergrond heb ik een stencil gebruikt.
Op de voorgrond een luchtballon van MFT, net als de tekst. Het wolkje is van Lawn Fawn. Het papier van Echo Park. Net als de brad al een oudje. In het kader van #use your stuff!

Voor iemand die wel een opkikker kan gebruiken!

Fijne zondag verder!

Groetjes Cornelie17 opmerkingen

!neke zei

Echt super gaaf !
En tja , soms zijn die stansen duur en je gebruikt ze nooit vaak !
Prachtig !

Marjolein zei

Ja goed geslaagd zo! Geinige kaart. Ik snap nooit precies waarom ogenschijnlijk eenvoudige stansjes, zo duurt moeten zijn. Maar dat nodigt wel uit tot eigen creativiteit! Fijne avond, Marjolein

Marfien zei

leuk idee voor een kaartje en heel simpel opgelost
Toffe kaart Cornelie

Nota Bene zei

O, dit is echt super! Zo mooi met die kraaltjes en die stans... die heb jij duidelijk niet meteen nodig. Heel goed gevonden om het zo te maken.
Groetjes, Nele

Je@net zei

Ooooh….wat is dít super gaaf, Cornelie. Echt heel erg mooi gedaan!

Rhodé zei

De regen komt met pijpenstelen uit de lucht op jouw kaartje. Maar gelukkig schijnt achter de wolken altijd de zon;) Wat is je kaartje leuk geworden, zeg! Echt een plaatje!

Margot zei

Aha zo moet het dus! Geweldig kaartje! Ik had datzelfde met die box-kaarten, hele dure stansen zijn dat, maar veel leuker om zelf uit te meten en te snijden, dan kan je ook nog eens zelf het formaat bepalen.

Danielle zei

Wat super leuk bedacht om dit zelf te maken. Zo'n stans vind ik ook de aanschaf niet waard omdat je 'm inderdaad een paar keer zult gebruiken maar niet voor "ieder kaartje". Bedankt voor de duidelijke uitleg, dat scheelt veel denkwerk ;-) Ik vind je kaartje erg leuk!!

Cornelie zei

Precies! Ook daar heb ik ooit een tutorial voor gemaakt, alleen moet ik kijken of dat op mijn blog was of Oma Dee. Die laatste...dan ben ik het kwijt, want het blog is weg;-(

Marjan zei

Groot gelijk dat je die prijs niet wil betalen en jij bent creatief, dus is het je gelukt! Knap gedaan en erg gave kaart!

Scraptastisch zei

Wat een voldoening geeft het als je met eigen creativiteit het zelfde effect krijgt hè! Super gedaan Cornelie...je hebt de dure stans echt niet nodig! Je kaartje is weer prachtig!!!
xx Gerie

Mariska zei

Wat ontzettend leuk!

Nicole Parmentier zei

Oh wat is dit leuk Cornelie!!!!!! Ik zag de stans ook maar ja, behoorlijk prijzig inderdaad. Weet niet of ik in staat zou zijn het ook zelf voor elkaar te knutselen maar ik vind jou exemplaar echt helemaal geweldig en niet alleen vanwege de kraaltjes, het ontwerp is ook weer top!!

GerJanne zei

Jeetje!!! Wat ontzettend gaaf weer!! Sorry van al de uitroeptekens, maar ik vind dit zo gaaf! Echt iets voor jou om het zelf uit te proberen. En inderdaad, vaak is het zo dat je bepaalde stansen niet wekelijks gebruikt en dan is dat wel heel veel geld! Het zelfde is het met de boxcard, die jij op je blog had, ooit jaren geleden. Nu overal stansen van dat model, maar ik blijf ze zelf maken. Wel zo leuk ook en ik denk dat ik niet langzamer ben dan wanneer ik stans...
Je kaart is qua aankleding en tekst ook weer helemaal leuk!
Het kliederen was erg leuk! Binnenkort op mijn blog.

martina's kaartjes zei

hij is helemaal leuk geworden, met of zonder stans ! inderdaad, wel een beetje duur... ik heb ondertussen ook al een andere manier gevonden om deze soort kaart te maken, kan ook https://stempeleinmaleins.blogspot.com/search?updated-max=2019-05-25T12:00:00%2B02:00&max-results=1
hij is in ieder geval, toppie, hij staat bij mij op mijn to do lijstje...
grtjs,martina
x

Cornelie zei

Thanks!
Dit is ook een manier idd, maar ik ben bang dat de draden dan niet strak blijven staan ;-)

Sarah zei

Geweldig!

Back to Top