Sunday Shaker!

Hoi!!

Eigenlijk een beetje op de valreep... oeps! Een moederdagkaartje! Dat realiseerde ik mij gisteren eigenlijk pas. 
De afgelopen weken stonden in het teken van de verhuizing van Cloud9 Crafts en dat Rob jarig is en met Tim samen naar Zweden zou gaan...
Gisteren waren ze vroeg vertrokken, de verhuizing is ook achter de rug en ik had mij heerlijk met mijn kleurpotloden in de tuin geïnstalleerd. Relax!
Aan het begin van de avond heb ik dit kaartje nog gemaakt, want dat is toch wel een beetje traditie met Moederdag. Altijd een zelfgemaakt kaartje en mijn moeder is denk ik mijn grootste fan, hihi.


Het shakergedeelte heb ik gemaakt van dit supertoffe frame van MFT. Ik hou van dit soort grafische backdrops! Het beertje moest er ook bij. Een arm vol hartjes, hij kan ze niet eens vasthouden. Zo lief!
Die verdiend mijn moeder echt!


De tekst is van Karin Joan. Ik ben niet zo van de Nederlandse teksten, maar omdat mijn moeder Alzheimer en vasculaire Dementie heeft, leek mij dit iets beter zomaar ;-)
Het beertje en het wolkje zijn van Mama Elephant en heb ik met Copics gekleurd.
De bloemen komen van een hele oude set van MFT, maar blijven leuk en ik vond ze er wel bijpassen, ook gekleurd met Copics.

Het shaker gedeelte gemaakt met Vellum en in verdeeld in twee kleuren. In het onderste gedeelte allemaal hartjes, kusjes en zo en in het bovenste gedeelte blauwe tintjes, passend bij het wolkje.

Glossy Accents op alle hartjes...

Simpel, maar meer kwam er even niet uit, maar uit een goed hart, dat dan weer wel!

Geniet van het mooie weer vandaag!!

Liefs Cornelie

4

Eindelijk Pensioen!

Hoi!!

Vanmorgen vertrokken Rob en Tim heel vroeg met de auto samen richting Zweden. Dit tripje zat al een hele tijd in de pen en eindelijk was het zover. Vader en zoon, mooi op stap met elkaar!
Morgen is Rob jarig en hij kan eíndelijk met pensioen! Daar hebben we naar uitgekeken ;-)
Deze kaart heb ik met een klein cadeautje in zijn tas gestopt en verder viert hij het maar lekker met Tim!


We hebben hier een aantal pittige jaren achter de rug (lees ongeveer 15 jaar lang, met behoorlijke tegenslagen) en dit zien we als een mooi nieuw hoofdstuk, waarin we hopelijk alles achter ons kunnen laten. We zijn er met zijn drietjes goed doorheen gekomen en daar zijn we best wel trots op!
Dit is ook een van de redenen dat Tim met zijn vader op stap gaat. Voor Tim is het ook niet altijd makkelijk geweest, dus hij verdiend dit reisje als geen ander! Wat zijn wij blij met, en trots op hem!


Eigenlijk is het een heel eenvoudig kaartje, maar ik zeg het wel vaker, juist die eenvoud vind ik mooi.
Ik werd geïnspireerd door iets wat ik op Etsy zag.
Het formaat is groot, 15x23 cm. De achtergrond heb ik door een embossingfolder gehaald en verder heb ik allerlei dies tevoorschijn getoverd voor de bordjes en passende tekstjes. 
Paaltje, gras...klaar ;-)


De tekst aan de binnenkant zag ik ook nog en vond ik heel toepasselijk!

Ik ben zó benieuwd naar hun verhalen...

In de tussentijd heb ik het huis voor mij alleen, ook niet verkeerd. Daar ga ik ook van genieten en zie wel wat deze dagen me brengt.

Voor jullie ook een heel fijn weekend,

liefs Cornelie
 

4

Vervolg Lay Out's!

Hoi!!


Afgelopen zondag plaatste ik ook een berichtje met Lay Out's en dit waren nog 2 andere die ik met de workshop heb gemaakt. Zoveel plezier heb ik gehad met het maken van deze Lay Out's!
Ik was in april met mijn vriendin naar de Vlindertuin geweest. Dit is op 10 minuten afstand van mijn huis en daar heb ik toen foto's gemaakt van, uiteraard, de vlinders en ook nog mooie vogels die ze daar hadden. Deze foto's kwamen met deze workshop goed van pas!


Ook de tekstjes had ik thuis al voorbereid met de Cricut. Verder kregen we een mooi pakket met mooie papiertjes en allerlei diecuts en stickertjes. Verf, pasta en inkt konden we daar gebruiken.


Hier een close-up. Met inkt en kwast een achtergrond met strepen gemaakt. Splatteren en met een stencil nog pasta aangebracht. Verder je eigen kleurtjes, passend bij de foto uitzoeken en een mooi collage maken, met als voorbeeld een Lay Out van Johanna ter inspiratie.


Dit was ook naar aanleiding van een voorbeeld van Johanna. Dit was de eerste die ik had gemaakt. Misschien ietsje te druk naar mijn mening, maar toch ook wel weer leuk met al die laagjes, nietjes, draadjes, inkt en alles ;-)
De kleuren van deze foto's matchte zo goed met het papier.
In ieder geval heel inspirerend en heerlijk relaxed om te doen!




Het scrappen staat weer op de kaart!

Binnenkort... Boekjes!

Fijne dag verder,

liefs Cornelie

3

Scrap Lay Out's!

Hoi!!

Een aantal weken geleden heb ik een workshop gevolgd van Johanna in het Scrap Ateljeetje.
Johanna kende ik uit de tijd van bij Oma Dee en had haar al heel wat jaartjes niet gezien. Meestal zijn de workshops op vrijdag bij het Scrap Ateljeetje, maar nu op een maandag. Leuk! Gelijk ingeschreven en wat was het een leuke en gezellige dag! Samen met Nadine.



We konden als ik het goed heb onthouden wel 5 Lay Out's maken. Uiteindelijk werden het er bij mij 3, maar daar ben ik heerlijk mee bezig geweest.


We kregen een heel kleurrijk pakket, dat zou je niet zeggen als je deze lay Out ziet ;-)
Ik had deze foto van Tim in het zwart/wit uitgeprint en in het pakket zaten ook heel veel blauw tintjes. Dat paste heel mooi bij deze foto vond ik. Met hier en daar een paar gouden en roze accentjes.
Johanna gebruikt veel waterverf. Spattert veel met verf en werkt met laagjes en scheurt haar papier.
Ik ben veel strakker, maar ik vond het heerlijk om te doen en werd er enorm door geïnspireerd. Heerlijk!
Dus bovenstaande foto is naar een idee van Johanna, met wat inbreng van mezelf ;-)


Ik had thuis ook nog dezelfde foto in kleur en wilde daar ook nog een Lay Out mee maken.
Eerst lekker door mijn spulletjes gerommeld om bijpassende materialen te zoeken. 
Ik heb echt van alles door elkaar gebruikt. Papier, acetate filmstrip, stempels, stencils, verf, DYMO tang, Cricut, diecut, stickers. Echt leuk om te doen, ik was dat even helemaal kwijtgeraakt!


Vorig jaar had ik deze nog wel gemaakt. Ik heb fotoboeken voor Tim gemaakt met allemaal verschillende Lay Outs, met allemaal leuke, belangrijke herinneringen, zo heeft hij een leuk naslagwerk.
Iedere keer als ik dat boek in mijn handen heb, ben ik blij dat ik dit heb gedaan.

Ik heb nog wat projectjes klaarliggen die ik ook nog wil vastleggen, dus ik hoop het scrappen weer iets vaker te doen.

Andere Lay Outs laat ik op een later moment nog zien.

Wie van jullie scrapt er ook af en toe? Ik ben heel benieuwd!
Mijn liefde voor scrappen is echt door Nadine gekomen. Zij is daar echt een kei in!

Fijne zondag,

liefs Cornelie

3
Back to Top