Color Swatch Book

Hoi!!

Vandaag heb ik een tof projectje om te laten zien. Ik heb een nieuw Color Swatch Book gemaakt, om al mijn kleuren Copic markers, Stempelinkt, Potloden en dergelijke in te zetten, zodat je snel de juiste kleur voor je project kunt vinden. Een superhandig naslagwerk!
Deze heb ik gemaakt met de Planner Essentials.


De voorkant van het boekje heb ik gemaakt met de Silhouette Cameo, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit met snijmallen te maken. Versieren kan op je eigen manier.
Bij aanschaf zitten er al een aantal pagina's in. Deze vond ik vrij breed en heb degene die ik heb gebruikt iets smaller gemaakt. De uiteindelijke maat van de bladzijdes heb ik gesneden op
20,5x14 cm. Zo vallen ze mooier binnen de kaft.
De bladzijdes heb ik gemaakt van verschillende papiersoorten. Dus voor Copics heb ik Transotype 'Perfect Colouring Paper' gebruikt en voor mijn stempel inkt weer papier wat daarvoor geschikt is.
De gaatjes heb ik op maat gemaakt met de We R Memory Keepers Planner Punchboard. Ideaal, ook voor andere boekjes, planners of Journalings!
De afstand van de ponsen zijn voor dit boekje;
10, 20 en 30


Aan het begin een inhoud met alle soorten kleurmedia's, met ieder een eigen kleur en daarvoor heb ik weer een tab gemaakt met de We R Memory Keepers Tab Punch File.


Op A4-formaat heb ik eerst het raster 2x uitgeprint. Daarna alles op maat gesneden, rekening houdend met de gaatjes die je daarna nog wilt maken.
Het bestandje voor het raster vind je hier 'klik'
Met een 'bold' stempel kun je dan je kleuren stempelen, of met je Copics/potloden het vakje inkleuren.
Zo kun je al je kleuren overzien die je hebt en snel kijken welke kleur er goed past bij bv. het dessinpapier wat je wilt gebruiken of Cardstock.


Tussen iedere categorie heb ik een tabblad gemaakt. Het oog wil tenslotte ook wat ;-)
Het lettertype wat ik heb gebruikt is deze; 'Better Phoenix Sample' en kun je vinden op Dafont. 'Klik'
Je kunt er ook voor kiezen dit te printen i.p.v. uitsnijden.


Voor de Copic Markers heb ik bij iedere kleurfamilie eenzelfde kleur tab aan de bovenkant gemaakt.
Deze bladzijdes heb ik dubbel geplakt, zodat je het doordrukken van de stiften niet ziet. Op de achterkant heb je zo ruimte om een afbeeldingen te stempelen en je favoriete kleurencombi's in te kleuren, zodat je deze makkelijk terug kunt vinden. Ook voor kleurencombi's zoals haar en huid enz.


Om het boekje helemaal af te maken, heb ik aan de bovenkant nog een gaatje gemaakt met de
Crop a Dile en daar een hanger voor gemaakt. Staat wel net zo gezellig ;-)
Ooit had ik al zo'n boekje gemaakt, maar er was alweer het e.e.a veranderd en bijgekomen. Nu is alles weer up-to-date en wat zo makkelijk is, is dat je zo pagina's erbij kunt maken!

Hij staat alweer een tijdje op mijn bureau, maar ik pak deze er heel vaak bij. Super handig!
Ik bedenk nu dat ik ook nog een pagina voor mijn Cardstock kan gaan maken ;-)

Het leek me leuk dit met jullie te delen en wie weet op een idee te brengen. 
Gebruikte materialen vind je hier 'klik'. Van de rest heb ik in het bericht gelijk linkjes gemaakt.

Ben benieuwd of je ook zoiets gaat maken!

Fijne dag verder,

groetjes Cornelie 

7 opmerkingen

Sarah - Crea S zei

Een ware schat is dit mapke ☺ leuk en handig om alles zo bij de hand te hebben!
Groetjes, Sarah

Rhodé zei

Wauw, dit is echt een supergoed idee! Ook met je favoriete kleurcombi's. Het lijkt me heerlijk om zo'n naslagwerk te hebben, maar ik vermoed dat het er bij mij voorlopig nog niet van komt ;) Het is wel een hele klus om het te maken, lijkt me. Maar wel een eindresultaat waar je veel plezier van hebt!

Daphne zei

Wow, dit is super handig, zeker voor iemand, zoals jij, die vaak kleurtjes gebruikt.
Leuk om zo mee bezig te zijn en nu het af is heb je een heel mooi kompleet boekje liggen waarin je alles op kan zoeken en meteen kan gebruiken.

GerJanne zei

Wat een mooi naslagwerk heb je gemaakt. Daar ga je heel veel plezier aan beleven en vooral omdat je er bladen bij kunt doen. Superhandig!!

Martha zei

Geweldig gemaakt Cornelie
Ik vind het erg handig
Ik heb ook altijd kleurenkaarten bij de hand maaar verzameld in zo'n boekje is toch wel erg slim en handig, je hebt me wel op een idee gebracht, bedankt!
Ook het raster is erg handig
Fijne dag, liefs Martha

Nicole Parmentier zei

Wat prachtig Cornelie! Ik heb ook altijd overal kleursystemen en kaarten van maar dat is meer in de vorm van waaiers en kleurenkaarten. Dit is wel heel handig zo bij elkaar en ziet er zoals we van jou gewend zijn weer perfect uit!

Margo zei

Wat een supertof idee en zo handig inderdaad
Groetjes
Margo

Back to Top