Cornelie & Nicole's Swap Saturday!Hoi!!

Een nieuwe post met het leuke pakket van Nicole. Toen ik deze met de post ontving ben ik gelijk dit stempeltje gaan kleuren van Pure Innocence, nog geen idee wat Nicole voor thema's zou bedenken...
Tot ik haar mail kreeg;

'To the Birthday girl!'

Nou was dat misschien een inkoppertje, maar ik vond het toch wel grappig. Zo had ik gelijk mooie inspiratie om een kaart te maken!

Laat nou de jongste van Nadine 1 jaar geworden zijn in april! Dus ook gelijk een bestemming in gedachten ;-)Gekleurd met Copics en daarna uitgeknipt. De toffe papiertjes combineren was niet moeilijk en de tekst lag voor de hand ;-)
Nu wilde ik al een tijdje, voor mij iets nieuws, uit proberen, waarvan ik het effect dan weer zó leuk vind! En ik, als fervent shakercard maakster, moet dit natuurlijk uitproberen!
No-edge shakercard!
D.m.v. een dun stuk transparant sheet heb ik dit gemaakt. Omdat dit goed buigzaam is kan je dit aan de randen ombuigen, vullen en aan de achterkant vast zetten. Zou ook met een transparant zakje kunnen, maar dit is iets steviger en daardoor mooier vind ik.
Gelukt, super tof. Ik heb nog meer ideeën, maar dat komt nog wel eens.Op deze foto zie je het beter hoe de rand is gemaakt van het shaker gedeelte.
Aan de binnenkant nog een stempel uit een vorig Swap pakket, in het kader van #useyourstuff.

Ik heb een filmpje gevonden waar een soort gelijke techniek wordt uitgelegd. Hier heet het 'of the edge shakercard' maar komt op hetzelfde neer. Zij gebruikt alleen dikkere kwaliteit sheet. Zelf vind ik het makkelijker om voor de dunnere te kiezen, maar zo zie je wel het idee.
Leuk om te proberen!

Kon ik het niet laten om nog een shakercard te maken. Ik was in de mood zeg maar ;-)
Met een schattige set van Lawn Fawn 'Really High Five', kleurde ik dit beertje hangend aan een ballon.


De achtergrond maakte ik met een stencil van Create a Smile en Distress Inkt.
Een shaker gedeelte met een alweer iets ouder frame van  MFT...
en dan heb ik de ballonnetjes uit het pakket nog niet eens gebruikt!


...en een leuk tekstje eronder. Aan de binnenkant het nog open gelaten, dan kan ik deze voor meerdere gelegenheden gebruiken.


En een fotootje van het toffe pakket! 
Volgende maand alweer de laatste post met dit pakket, ik mag zo zoetjes aan wel voor een nieuw pakket gaan speuren! Zo leuk om te doen!

Nu nog even langs bij Nicole. Kijken wat zij weer voor mooi's heeft gemaakt!

Fijn weekend allemaal!

Groetjes CornelieHebben jullie de laatste tijd ook last dat Blogger vreemd werkt? Of dingen zelf doet?
Ik merkte dat er sommige foto's waren verdwenen uit  verschillende blogposten en nu met het schrijven van dit bericht, plaatste Blogger de tekst over mijn foto's heen. Na meerdere enters kwam de foto weer tevoorschijn??
En dat de tekst in het ene gedeelte grotere letters heeft dan in het andere gedeelte?? Raar...
Merken jullie dit soort dingen ook? Vroeg ik me af ;-)12 opmerkingen

Je@net zei

Wat een leuke kaarten zijn het geworden, Cornelie. Ideaal zo´n pakket, alles past meteen perfect bij elkaar!
En dat gedoe met die letters herken ik wel. Had er een poos terug veel last van, maar gaat de laatste tijd juist iets beter.....klop het meteen maar even af ;o)

martina's kaartjes zei

Leuk kaartjes heb je gemaakt !
grtjs, martina

Martha zei

Leuke schudkaartjes, Cornelie!
Ik vind die no edgetechniek ook zo leuk!
Ik ondervind geen hinder met blogger, dus kan je ook niet helpen daarmee
Fijne dag, liefs Martha

Daphne zei

Ze zijn zó leuk.
Ik kom hier via Nicole.
Jij maakt ook veel leuke kaarten met gezellig bericht, ik ga je volgen hoor.
Ik heb meteen een vraagje..... wat gebruikt jij voor je shakercards aan de zijkant?
Ik doe dat meestal met foam, maar dan blijft mijn shaker materiaal plakken aan de zijkant, zo jammer vind ik dat. Dan knap ik gelijk weer af.
En antwoord op jou vraag: Ja, ik heb ook last met blogger!!
Zo is mijn spelling controle er niet meer (voor iemand met dyslexie héél onhandig) en verdwijnen er af en toe foto's van mijn blog. Irritant, maar ik weet geen oplossing. Heb mijn zoon al laten meekijken, die is handig met computers, maar ook hij kan niks vinden.
Fijn weekend, groetjes, Daphne.

Scraptastisch zei

Je kaarten zijn weer enig Cornelie! Schudkaarten zien er altijd gezellig uit! Gaaf swap pakket van Nicole en ga ook even bij Nicole kijken. Blogger doet inderdaad weer een beetje vreemd ik bedacht net zal het komen omdat ze overal met glasvezel kabel bezig zijn? Fijn weekend hoor!
xx Gerie

Nicole Parmentier zei

Het was wel een beetje een inkoppertje deze challenge maar wat heb je er weer een leuke draai aan gegeven!! Die no-edge shakertechniek kende ik nog niet maar daar ga ik zeker een keer induiken want het ziet er allemaal superleuk uit!
En nee, nog geen ge-emmer met blogger (afkloppen!!) dus hier kan ik je niet mee helpen helaas. Fijn weekend!!

Cornelie zei

Hoi Dahpne, ik gebruik ook dubbelzijdig tape. Deze 'behandel' ik eerst met een anti statische poeder. Dan kleeft het niet meer zo. EK tools heeft ze. Powder Tool heet het.

Rhodé zei

Superleuk, je kaartjes! Ik kende deze techniek ook nog niet. Weer eentje om te onthouden ;) En met die ballonnen kun je mooi de volgende keer iets laten zien. Ik heb nog geen problemen met Blogger. Alleen op mijn tablet werkt het niet goed. Dan zie ik niet het hele bericht als ik eenmaal foto's ingevoegd heb. Maar dat is altijd al geweest. Hopelijk gaat het snel over!

bolletjelucky.blogspot.com zei

Hi Cornelie, wat een leuke kaarten en lijkt me leuk om de eerste techniek ook eens uit te proberen. Grappig schudmateriaal gebruik je. Ik hoor/lees dat meer mensen hinder bij het bloggen ondervinden, misschien is Blogger met iets bezig? Ik heb er zelf nog niets van gemerkt alleen dat ik bij sommige mensen ipv foto's een soort grijze stopborden zie staan.
Lieve groetjes Miranda

GerJanne zei

Hoi Cornelie, geniaal weer deze shakerkaartjes. Leuk zo helemaal over de breedte van de kaart! Blogger doet inderdaad raar. Zo kon ik eergisteren geen foto's meer in mijn bericht zetten. Alleen als ik HTML aanklikte..
En inderdaad zijn sommige foto's weg en dan een dag later zijn ze er weer...

Marjan zei

Heel tof jouw shaker kaartjes, daar ben jij altijd zo goed in! leuk idee om een stripje als shaker te gebruiken.
Ik had laatst wel dat er een foto weg was en ook bij de laatste blogpost van de Liftchallenge heb ik nog een kaart er opnieuw op gezet snel, omdat die weg was. Nu al een poosje geen last gehad.

femke zei

Heey Cornelie,

dat zijn weer twee hele gave schudkaartjes geworden!!!

Zelf heb ik de problemen die je op noemt nog niet gehad met blogger. Wel heb ik dat ik soms niet op berichten kan/mag reageren omdat die dan een leeg account aangeeft terwijl ik bv op het bericht ervoor of erna weer wel kan reageren.

groetjes Femke

Back to Top